În timpul raidului unităților rusești pro-ucrainene peste graniță în regiunea Belgorod, un transportor de trupe blindat pe roți BTR-82A a fost capturat la punctul de control de trecere a frontierei Graivoron, potrivit Ukraine Weapons Tracker.

Vehicul al armatei ruse, capturatFoto: Captura video

Dacă informația este reală, acesta ar fi primul vehicul militar rusesc capturat pe teritoriul Rusiei de la începutul războiului.

Și OSINTdefender sau War Translated publică un video cu un soldat din "Corpul voluntarilor ruși" în ceea ce se pretinde a fi un BTR-82A care a fost capturat de la serviciile de securitate ruse în timpul luptelor din orașul Kozinka din regiunea Belgorod.

„Se pare că aceștia nu au prea multă experiență în conducerea vehiculului, deoarece îi mulțumesc unui anume "Shayba" pentru că a venit la ei și, posibil, i-a ajutat să ducă vehiculul. Prin urmare, este rezonabil să presupunem că îl duc înapoi de unde au venit. În orice caz, faptul că doi soldați dintr-o unitate aparent mică (80 de persoane) părăsesc liber zona de luptă ar putea arăta că lucrurile merg destul de bine pentru ei.”, explică Dmitri de la War Translated.

Soldații din Corpul Voluntarilor Ruși (RDK) au declarat că au trecut pentru a treia oară granița ruso-ucraineană, scrie BBC Rusia. Canalele rusești și ucrainene vorbesc despre „un tanc ucrainean” care atacă la granița cu Ucraina. Autoritățile regionale au susținut inițial că sunt „atacate informativ”, apoi au preluat narațiunea canalelor rusești.

Grupul RDK se descrie ca o formaţiune de voluntari ruşi care face parte din forţele armate ucrainene.

RDK a afirmat deja de două ori că luptătorii săi au trecut frontiera rusă.

De data aceasta, ei au publicat trei videoclipuri de cinci secunde. Prima arată mai mulți bărbați în uniforme militare care stau în fața unui indicator către satul Bezlyudovka din regiunea Belgorod.

Cea de-a doua arată bărbați înarmați lângă indicatorul din satul Churovichi din regiunea Briansk.

Cea de-a treia arată bărbați înarmați lângă indicatorul din satul Lyubimova din regiunea Kursk.

Judecând după înregistrările video, sabotorii au făcut atacurile pe timp de noapte.