Rusia a lansat un nou atac în cursul nopții. Mai multe explozii s-au auzit, joi în zori, la Kiev şi în alte regiuni ale Ucrainei, unde populaţia a fost rugată să rămână în adăposturi, potrivit autorităţilor militare, conform AFP. Șeful administrației militare din Kiev, Serghei Popko, a declarat că Kievul a fost atacat de rachete de croazieră și că toate au fost doborâte de apărarea aeriană, potrivit Reuters.

Bombardier strategic rusesc Tu-95MSFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

07:39Pompierii ucraineni sting un incendiu produs de căderea resturilor unei rachete într-un cartier din Kiev.

07:26„O serie de atacuri aeriene asupra Kievului, fără precedent prin puterea, intensitatea și varietatea lor, continuă . Al nouălea atac aerian consecutiv asupra capitalei de la începutul lunii mai! De data aceasta atacul a fost efectuat de bombardiere strategice Tu-95MS, Tu-160 din regiunea Mării Caspice, probabil de rachete de croazieră de tip X-101/555. După lansarea rachetelor, inamicul și-a desfășurat dronele de recunoaștere deasupra capitalei. Potrivit informațiilor preliminare, toate țintele inamice din spațiul aerian al Kievului au fost detectate și distruse! Datele finale privind numărul, tipul rachetelor și al dronelor vor fi anunțate în curând de către Forțele Aeriene”, a scris Popko pe canalul de Telegram al administrației militare civile de la Kiev.

07:22O persoană a fost ucisă de un atac cu rachete rusești asupra unei instalații industriale din orașul Odesa, în sudul Ucrainei, informează Reuters.

Alte două persoane au fost rănite, a scris pe Telegram purtătorul de cuvânt al administrației militare, Serghei Bratchuk.

07:15 Administrația militară de la Kiev a declarat că informațiile preliminare indică faptul că toate rachetele au fost distruse, scrie BBC.

Șeful administrației militare civile de la Kiev a declarat că un atac cu rachete a fost lansat de bombardiere strategice rusești deasupra Mării Caspice.

Serghei Popko a declarat că atacul a inclus probabil rachete de croazieră, adăugând că Rusia a trimis drone de recunoaștere deasupra Kievului după ce a declanșat valul de lovituri aeriene.

------

„În cartierul Darnytskyi al capitalei au fost înregistrate căderi de moloz. Datele privind victimele şi daunele sunt în curs de verificare”, a scris pe Telegram Serhii Popko, şeful administraţiei civile şi militare din Kiev, precizând că apărarea antiaeriană „funcţionează”.

Un incendiu a izbucnit într-o fabrică din districtul Darnytskyi, ca urmare a căderii resturilor, iar o explozie a fost înregistrată în districtul Desnyanskyi, a declarat, la rândul său, primarul capitalei, Vitali Klitschko.

„Atacul asupra capitalei continuă. Nu părăsi adăposturile în timpul raidului aerian!', este mesajul de pe Telegram.

Armata a raportat, de asemenea, atacuri cu „rachete de croazieră” în regiunea Vinnytsia din centrul ţării, iar presa locală a relatat despre explozii în Hmelnytskyi, la aproximativ 100 de kilometri mai spre vest. O alertă aeriană este în vigoare în toată Ucraina.

sursa: news.ro