Reprezentanții Comitetului de Investigații al Federației Ruse efectuează interogatorii umilitoare și abuzive ale civililor în orașul Mariupol, din sudul ocupat de ruși, relatează Ukrainska Pravda, citând Statul Major.

MariupolFoto: / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Forțele de ocupație ruse continuă să exercite presiuni asupra cetățenilor ucraineni și să încalce drepturile omului în teritoriile ocupate temporar.

De exemplu, în jur de 50 de reprezentanți ai Comitetului de anchetă al Federației Ruse au fost implicați în interogarea locuitorilor din Mariupol la un departament local de poliție. Ei efectuează interogatorii umilitoare în timpul cărora abuzează civili”, arată Statul Major.

Statul Major a raportat, de asemenea, că forțele de ocupație ruse continuă să folosească unități de asistență medicală civilă în orașe și orașe ocupate temporar pentru a trata personalul militar rus rănit.

"Invadatorii au înființat recent un spital de campanie în incinta unei grădinițe din localitatea Tavriiske din regiunea Herson. Trei camioane militare care transportau trupe de ocupație rănite au fost văzute sosind acolo", se arată în raport.