Un obiect neidentificat care a intrat în spațiul aerian polonez din direcția Belarus a fost probabil un balon de observație, a declarat sâmbătă Ministerul Apărării de la Varșovia, potrivit Reuters.

Granița dintre Polonia și BelarusFoto: DreamsTime

Polonia, membră NATO, este în alertă pentru încălcări ale spațiului său aerian, în contextul războiului din Ucraina vecină, după incidentele din noiembrie și decembrie în care rachete au aterizat pe teritoriul său.

„Centrul de operațiuni aeriene a remarcat apariția în spațiul aerian polonez a unui obiect care a venit din direcția Belarus", a precizat Ministerul Apărării pe Twitter.

„Este probabil un balon de observație", a adăugat acesta. „Contactul radar a fost pierdut în apropiere de Rypin", un oraș din centrul-nordul Poloniei.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Teritorială din Polonia a declarat că o căutare a obiectului este în curs de desfășurare.

Autoritățile ruse și belaruse nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

După moartea în noiembrie a doi polonezi loviți de ceea ce Varșovia a concluzionat că a fost o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană ratată și după descoperirea unui obiect militar în nordul Poloniei în aprilie, securitatea națională este o problemă cheie pentru Varșovia înainte de alegerile de la sfârșitul acestui an. (sursă foto ©Sylwia Szmulewicz PÄ…czkowska|Dreamstime.com)