Planurile finale pentru contraofensiva Ucrainei nu au fost încă aprobate de Comandantul Suprem al țării, președintele Volodimir Zelenski, a spus Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, potrivit Interfax-Ucraina, scrie Ukrainska Pravda.

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate al UcraineiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • „Oficiul comandantului suprem, președintele țării noastre, este responsabil de decizia finală cu privire la datele și direcțiile [contraofensivei]. Când oamenii încep să vorbească, chiar și oameni din instituțiile occidentale respectabile, credeți-mă: nu există oameni care să cunoască întreaga amploare a planurilor noastre. Pentru că planurile finale nu au fost încă aprobate.
  • Avem mai multe variante [pentru contraofensivă]. Toate sunt luate în considerare. Deciziile vor fi luate în funcție de circumstanțele care prevalează la un moment dat. Nu trebuie să vă aștepțați - sau să nu vă așteptați - la nimic.
  • Am demonstrat deja că suntem o națiune invincibilă și cu siguranță vom [învinge]. În mare parte, datorită ajutorului partenerilor noștri”, a spus Danilov.

Oleksii Danilov declara la începutul lunii aprilie că nu mai mult de cinci persoane de pe planetă au informații despre unde și când va începe contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei.

Secretarul de externe al Marii Britanii, James Cleverly, a spus că ofensiva Ucrainei ar putea să nu fie „decisivă” în încercarea de a minimiza așteptările cu privire la recuperarea zonelor ocupate de ruși în Ucraina, subliniind că „nu este un film de Hollywood”.

O sursă apropiată președintelui ucrainean Volodimir Zelenski declara în aprilie pentru CNN că Ucraina și-a modificat o parte din planurile militare în urma scurgerii a zeci de documente ale Pentagonului.