​Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia, Evgheni Prigojin, a declarat duminică că i s-a promis peste noapte atâta muniție și armament cât este necesar pentru a continua asaltul asupra orașului Bahmut din estul Ucrainei, transmite Reuters.

Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor din grupul rus WagnerFoto: AFP / AFP / Profimedia

Într-un mesaj audio postat duminică pe canalul său Telegram, Prigozhin a declarat: „Peste noapte am primit un ordin de luptă, pentru prima dată în tot acest timp".

„Ni s-a promis atâta muniție și armament cât avem nevoie pentru a continua operațiunile. Ni s-a promis că tot ce este necesar pentru a împiedica inamicul să ne taie căile (de aprovizionare) va fi desfășurat pe flanc", a adăugat el.

Luptele intense au continuat și duminică în Bahmut, după ce un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a afirmat sâmbătă seară că tirada șefului Wagner, Evgheni Prigojin, referitoare la lipsa acută de muniție a fost „un bluf total”.

„Controlăm o parte din oraș. Nu s-a schimbat nimic acolo, războiul pozițional continuă. Inamicul nu a obținut niciun fel de progres major”, a declarat sâmbătă, pentru CNN, Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al grupării estice a Forţelor Armate Ucrainene.

Kadîrov susține că e gata să preia pozițiile Wagner din Bahmut

Prigojin a susținut sâmbătă că va transfera pozițiile mercenarilor săi Wagner din orașul Bahmut către „kadîroviți”, trupele lui Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, subordonate Forțelor Armate ale Rusiei.

Kadîrov a susținut sâmbătă că trupele sale au început deja să se îndrepte spre Bahmut.

„Subdiviziunile Ahmat sunt gata să avanseze spre Bahmut. Am semnat deja o scrisoare pe care am adresat-o comandatului-şef suprem (preşedintele rus Vladimir Putin - n.r.), cu privire la disponibilitatea mea de a captura oraşul şi de a-l curăţa de (forţele) NATO şi de sataniştii ucraineni cu ajutorul forţelor din unităţile Ahmat", a declarat sâmbătă Kadîrov, într-o înregistrare video postată pe canalul său Telegram şi citată de EDE.

Prigojin, s-a filmat vineri alături de zeci de cadavre ale luptătorilor săi, criticându-i mai dezlănțuit ca oricând pe șefii armatei ruse pentru faptul că nu-i dau destulă muniție.

Ulterior, acesta a anunțat că din data de 10 mai Wagner se va retrage din bătălia pentru Bahmut „pentru a ne linge rănile”.