Evgheni Prigojin a declarat că va transfera pozițiile mercenarilor săi Wagner din orașul Bahmut către „kadîroviți”, trupele lui Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, subordonate Forțelor Armate ale Rusiei, potrivit serviciului de presă al liderului Wagner, citat de Ukrainska Pravda.

Ramzan KadîrovFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Noua declarație vine după ce, vineri, Prigojin, s-a filmat alături de zeci de cadavre ale luptătorilor săi, criticându-i mai dezlănțuit ca oricând pe șefii armatei ruse pentru faptul că nu-i dau destulă muniție. Ulterior, acesta a anunțat că din data de 10 mai Wagner se va retrage din bătălia pentru Bahmut „pentru a ne linge rănile”.

Ce spune Prigojin în noul mesaj:

„Îi sunt recunoscător lui Ramzan Ahmatovici [Kadîrov] pentru că a fost de acord să preia poziția noastră în Bahmut, cel mai probabil, având posibilitatea de a obține tot ce are nevoie și toate resursele necesare.

Sunt deja în contact cu reprezentanții săi pentru a începe imediat transferul de poziții, astfel încât pe 10 mai, la ora 00:00, exact în momentul în care estimăm că potențialul nostru de luptă va fi complet epuizat, camarazii noștri de arme să ne ia locul și să continue asaltul asupra orașului Bahmut."

Anunțul vine după ce, vineri, Kadîrov a publicat un clip în care spune că este gata să ia locul luptătorilor Wagner dacă aceștia se retrag din bătălie.

„Dacă fratele mai mare Prigozhin și Wagner pleacă din Bahmut, atunci Statul Major General va pierde o unitate de luptă experimentată, iar fratele mai mic Kadîrov va veni în locul său în Bahmut. Dacă scenariul este în continuare așa, atunci luptătorii noștri sunt gata să avanseze și să ocupe orașul. Este o chestiune de câteva ore", a declarat Kadîrov.

Decizia liderului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, de a se retrage din Bahmut din 10 mai ar putea fi „un punct de cotitură” în bătălia pentru orașul din estul Ucrainei, a spus un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.