Administraţia de stat a oraşului Kiev a publicat pe Telegram un rezumat al atacurilor de joi dimineaţă, spunând că nu sunt victime sau „distrugeri ale infrastructurii sau a instalaţiilor rezidenţiale”, potrivit The Guardian.

KievFoto: Ivan Tykhyi / Panthermedia / Profimedia

"Un alt atac aerian la Kiev. Pentru capitală, este deja a treia din cele patru zile din mai! Oraşul nostru nu a mai simţit o intensitate atât de densă a atacurilor de la începutul acestui an! În această seară, agresorul a efectuat din nou un atac aerian complex asupra capitalei. (În capitală, alarma a durat mai bine de 3 ore.) Ruşii au atacat Kievul folosind muniţie şi rachete de baraj de tip Shahed, probabil de tip balistic. (Tipul final de rachete utilizate va fi determinat numai după examinarea resturilor). Conform informaţiilor preliminare, în spaţiul aerian al Kievului de către forţele noastre de apărare aeriană, toate rachetele şi UAV-urile inamice au fost distruse! Datele sunt în curs de verificare. Potrivit rapoartelor operaţionale, nu au existat victime în rândul populaţiei civile şi nicio distrugere a instalaţiilor rezidenţiale sau a infrastructurii".

Regiunile în care s-au auzit alarmele de raid aerian joi dimineaţă includ Kiev, Cernigău, Sumî, Poltava, Kirovohrad, Harkov, Nikolaiev, Odesa, Dnipro şi Zaporojie, potrivit The Kyiv independent. (news.ro)