Rusia nu vede niciun sens în menţinerea relaţiilor diplomatice cu Polonia atâta timp cât forţele antiruseşti rămân la putere, a declarat sâmbătă vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, informează agenţia TASS.

Fostul președinte rus Dmitri MedvedevFoto: Loic VENANCE / AFP / Profimedia

„Nu văd niciun sens în menţinerea relaţiilor diplomatice cu Polonia. Acest stat nu trebuie să existe pentru noi atâta timp cât la putere nu sunt decât rusofobi, iar Ucraina este plină de mercenari polonezi, care ar trebui exterminaţi fără milă ca nişte şobolani împuţiţi", a scris Medvedev în engleză şi în poloneză, conform sursei citate de news.ro.

Afirmaţiile lui Medvedev au venit în urma situaţiei privind clădirea unui liceu de la ambasada rusă din Varşovia.

Andrei Ordash, ministru-consilier la ambasada rusă din Polonia, a declarat pentru TASS că autorităţile poloneze au cerut ca personalul şcolii ruseşti de la ambasada din Varşovia să părăsească clădirea până sâmbătă la ora 19.00.

Ministerul rus de Externe a precizat că Rusia consideră că intruziunea autorităţilor poloneze în şcoala ambasadei ruse din Varşovia reprezintă o încălcare flagrantă a Convenţiei de la Viena din 1961 şi o altă imixtiune în proprietatea diplomatică rusă din Polonia.

Ministerul de Externe a precizat că demersurile Varşoviei nu vor rămâne fără un răspuns ferm al Moscovei şi fără consecinţe pentru Polonia.

Urmărește ultimele evoluții din a 431-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.