Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a acuzat miercuri Moscova de „provocare”, după ce forțele ruse au declarat că forțele ucrainene au aruncat în aer patru clădiri în orașul Bahmut, din estul Ucrainei, ucigând 20 de civili, relatează Reuters.

soldati ucraineni langa frontul din Bahmut Foto: Anatolii STEPANOV / AFP / Profimedia

Agenția de știri de stat rusă TASS a citat o sursă anonimă din „structurile de putere” susținute de Rusia din regiunea Donețk din estul Ucrainei spunând că forțele ucrainene au aruncat în aer clădirile în timp ce se retrăgeau de la periferia orașului Bahmut.

„Aceasta este o altă provocare informațională rusă cu scopul de a... distrage atenția de la crimele organizației teroriste Wagner”, a declarat Serhii Cerevatîi, purtător de cuvânt al armatei, pentru Reuters, referindu-se la compania militară privată Wagner care luptă alături de forțele ruse.

„Membrii serviciului ucrainean aderă în mod absolut la toate regulile și doctrinele de luptă de război (și) nu încalcă niciodată nici dreptul național, nici dreptul internațional, în special în ceea ce privește civilii”.

Separatiștii din estul regiunii Donețk au declarat miercuri că forțele ucrainene au ucis 20 de civili în urmă cu două zile după ce au aruncat în aer patru clădiri rezidențiale din orașul Bahmut, a relatat agenția rusă de presă TASS, notează Reuters.

Reuters nu a reușit să verifice în mod independent informația furnizată de presa de stat.