Prezentatorul TV Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al lui Vladimir Putin, a lansat un apel bizar către soldații ucraineni, cerându-le acestora să se predea și acuzând că la Kiev homosexualii dansează pe străzi în centrul orașului.

Vladimir Soloviov in timpul unei vizite pe front in decembrie 2022Foto: WillWest News / Profimedia Images

„Soldat ucrainean, fac apel la tine. Sunt Vladimir Soloviov. Spune-mi care este treaba ta în tărâmul Donbasului. Timp de 8 ani ai violat și ucis locuitorii Donbasului mândru și liber”, a afirmat el în apelul înregistrat video și difuzat de televiziunile rusești.

„De ce ești aici? La Kiev ei (n.r. oficialii ucraineni) fură banii occidentali. La Kiev ți-au uitat numele. Zelenski se bucură de glorie și bani americani. Credința ta a fost trădată. Lavra ta a fost călcată în picioare”, a continuat el într-o aparentă referință la situația mănăstirii Lavra Pecerska din capitala ucraineană, acuzată de Ucraina de răspândirea propagandei ruse.

Starețul acestei mănăstiri din Kiev, mitropolitul Pavlo Lebida, a fost plasat în arest la domiciliu la începutul lunii aprilie, după o audiere pentru a stabili dacă a glorificat forțele ruse și a alimentat diviziunile religioase.

Soloviov face apel la ortodoxismul militarilor ucraineni

„Homosexualii dansează în Khreshchatyk (n.r. bulevardul principal din centruk Kievului). Cine ești tu? Ești un ucrainean? Un creștin-ortodox? Sau ești un german care a trădat memoria înaintașilor săi, a realizării lor mărețe?”, a mai spus Vladimir Soloviov.

„De ce ești aici? Zelenski are nevoie să mori. Familia ta are nevoie de tine în viață. Predă-te pentru captivitate sau abandonează totul. Și mergi la Kiev pentru a-i trage la răspundere pe nemernicii care ți-au trădat patria-mamă”, și-a încheiat el apelul.

Președintele rus Vladimir Putin a lansat la rândul său un apel direct către soldații ucraineni să se predea încă din prima zi a războiului, în infamul său discurs în care anunța declanșarea „operațiunii militare speciale”.

Cuvintele sale au fost ignorate de militarii ucraineni.

Urmărește ultimele evoluții din a 418-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.