Pe rețelele de socializare a apărut un scurt clip video care arată că soldații ucraineni care rezistă în Bahmut folosesc un echipament militar destinat deminării pentru a provoca dezastru în rândul trupelor Grupării Wagner.

Ucrainenii folosesc încărcături de deminare pentru a ataca pozițiile Wagner din BahmutFoto: Captura Twitter

În imagine se vede cum este folosit un echipament de deminare sovietic sau un echivalent american furnizat ucrainenilor.

„Este folosită o încărcătură pentru linia de curățare a minelor (MCLC sau MICLIC), care este, practic, o `frânghie` de explozibili, trasă de o rachetă, lansată peste un câmp de mine pentru a elibera calea”, se spune în postarea ce însoțește imaginile.

Aici, însă, „frânghia explozivă” este aruncată asupra pozițiilor inamice, iar imaginile arată că efectul este devastator.

Ucraina nu avea înainte de invazia rusă niciun UR-77 Meteorit, dar, potrivit blogului Oryx, există confirmări vizuale pentru cel puțin 16 astfel de echipamente capturate de la ruși.

Posibil, însă, să fie un model de fabricație americană. Statele Unite au anunțat încă de la sfârșitul verii că livrează Kievului „echipamente și sisteme de deminare" către Ucraina. La începutul lunii noiembrie au apărut și primele imagini cu acestea, fiind evident că este vorba de un M58 de fabricație americană.

Ulterior, au apărut și alte imagini cu utilizarea de M58 în Ucraina: