Un rus condamnat pentru crimă care a fost recrutat de compania militară privată Wagner și eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina a fost arestat la câteva zile de la întoarcerea acasă, fiind suspectat că a ucis o femeie în vârstă, relatează CNN.

reclama Wagner pentru recrutareFoto: Alexander Zemlianichenko / AP / Profimedia

Ivan Rossomakhin era deja recidivant când a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru crimă în 2020. A fost eliberat anul trecut după ce a fost recrutat de Wagner pentru a lupta în Ucraina.

Șeful lui Wagner, Evgeni Prigojin, a recrutat foarte mulți deținuți precum Rossomakhin promițându-le grațiere și alte beneficii în schimbul unui contract.

Rossomakhin a lucrat pentru Wagner în Ucraina pe o perioadă nedeterminată – contractul normal este de șase luni – înainte de a se întoarce în orașul său natal Novyj Burets din regiunea Kirov luna aceasta.

Aproape imediat, conform relatărilor locale, au apărut probleme. El a fost arestat timp de cinci zile după ce a făcut o serie de amenințări.

Prezența sa a dus la o ședință a primăriei luni, care a fost filmată de un post local de televiziune.

O locuitoare, Galina Sapozhnikova, a spus că Rossomakhin a fost văzut ținând o furcă, un topor și un cuțit, amenințând că va ucide pe toată lumea.

Șeful poliției districtuale, Vadim Varankin, a declarat în cadrul întâlnirii că Rossomakhin făcea probleme și că se va ocupa de el.

Dar înainte ca asta să se întâmple, o femeie în vârstă din oraș a fost ucisă. Rossomakhin a fost arestat sub suspiciunea că a comis crima, dar nu a fost acuzat oficial.