În Kiev s-au auzit mai multe explozii, iar sistemul de apărare aeriană a fost activat și mai multe drone Shahed lansate de ruși ar fi fost distruse de forțele aeriene ucrainene, relatează Ukrainska Pravda.

Imaginea unei drone Shahed 136 folosita de rusi pentru a ataca tinte din UcrainaFoto: Aleksandr Gusev / Zuma Press / Profimedia

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat luni că un magazin a luat foc într-un cartier de vest al capitalei Ucrainei, după ce s-au auzit explozii, relatează Reuters.

„Lămurim informații despre victime”, a spus el într-o postare pe Telegram.

Anton Gherașenko, consilier în cadrul Ministerului ucrainean de Interne, a spus că Kievul este ținta unui atac cu drone.

Colonelul Iurii Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a raportat că mai multe drone Shahed au fost distruse în regiunea Kiev.

  • „Este ceea ce se întâmplă întotdeauna: din când în când, inamicul atacă Ucraina cu Shahed [136s sau 131s – n.red.]. Aceștia atacă de la nord și de pe frontul de sud”.
  • „Avem deja câteva rezultate: mai multe drone Shahed au fost doborâte în regiunea Kiev, iar, conform informațiilor preliminare, o alta a fost doborâtă în ​​regiunea de est. Vom aștepta finalizarea operațiunilor de luptă. După ce va fi dată permisiunea, vom anunța rezultatele luptei aeriene.”

Administrația militară a avertizat cu privire la un atac cu drone la ora 22:12, ora locala.