Un oaspete nepoftit a apărut în tranșeele soldaților ucraineni, însă de data aceasta nu este vorba de un invadator rus, ci de un castor ucrainean care nu se mai lasă plecat, potrivit imaginilor care circulă pe rețelele de socializare.

castorFoto: Natalie Gee / SWNS / SWNS / Profimedia

„Armata ucraineană încearcă să respingă un atac al castorilor asupra pozițiilor lor”, scrie un internaut care postează frecvent update-uri despre situația de pe frontul ucrainean, „Special Herson Cat”.

În imagini se vede cum un soldat trage un castor de coadă pentru a-l scoate din tranșee, dar imediat acesta îl scapă, iar rozătoarea fuge repede înapoi.

Castorii, văzuți ca ajutorul împotriva unui nou atac dinspre Belarus

La începutul anului, Reuters scria, potrivit Business Insider, că aceste animale ajută Ucraina să se apere de un potențial nou atac prin faptul că barajele realizate de aceste rozătoare mențin pământul mlaștinos și impracticabil, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei.

Acest lucru ajută Ucraina, reducând probabilitatea ca un atac să vină prin Belarus, care se învecinează cu Ucraina nu departe de capitala Kiev.

„Când [castorii] își construiesc barajele, în mod normal oamenii le distrug, dar nu au făcut-o anul acesta din cauza războiului, așa că acum este apă peste tot”, a spus Serhii Kominski.