Evgheni Prigojin, patronul grupului Wagner, susține că Ucraina pregătește 3 lovituri strategice pentru a-și elibera teritoriul până la granițele din 1991. El afirmă că Ucraina a concentrat 200.000 de rezerviști în Donbas, dintre care 80.000 în apropiere de Bahmut.

Evgheni PrigojinFoto: WillWest News / Profimedia

„Planurile includ invadarea regiunii Belgorod pentru a fi folosită la schimb, apoi tăierea „L/DPR” (n.r. așa numitele republici independente Lugansk și Donețk) în două și, în final, eliberarea Crimeei”, spune Prigojin.

Mesajul său a fost tradus de Dmitri, fondatorul site-ului War Translated.

Prigojin spune că vremea mai caldă este potrivită pentru ca rușii să înceapă să ruleze echipamente grele

Încălzirea vremii de primăvară creează condițiile ideale pentru ca Rusia să înceapă să ruleze echipamente militare grele prin Ucraina, a declarat Evgheni Prigojin, șeful grupului militar privat rus Wagner, potrivit CNN.

„Vine primăvara. Solul se usucă”, a declarat Prigojin, ceea ce înseamnă că „totul este pregătit pentru ca noi să începem să trimitem echipamente grele prin câmpuri”.

Prigojin, într-un interviu partajat pe Telegram, a recunoscut că Ucraina a primit, de asemenea, o cantitate mare de sprijin din partea țărilor NATO, inclusiv echipamente militare, vehicule blindate și tancuri Leopard, precum și aproximativ 200.000 de rezerve instruite.

Oficialii de la Kiev au avertizat de mult timp cu privire la o ofensivă de primăvară, pe fondul intensificării atacurilor militare din partea Kremlinului.