Rachete de croazieră rusești „Kalibr NK” ar fi fost fost distruse la Geankoi, Crimeea, în timpul transportului lor pe calea ferată, potrivit Reuters.

Explozii la gara din GeankoiFoto: Captura video

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat luni că o explozie la Geankoi, în Crimeea ocupată, a distrus rachetele de croazieră rusești Kalibr în timpul tranzitului feroviar.

„O explozie în orașul Geankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachete de croazieră rusești Kalibr-KN în timp ce erau transportate pe calea ferată”, a declarat principala direcție de informații a ministerului în postări pe rețelele de socializare.

Acesta a precizat că rachetele, concepute pentru a fi lansate de pe navele de suprafață ale flotei rusești din Marea Neagră, au o rază de acțiune operațională de peste 2.500 de kilometri pe uscat și de 375 de kilometri pe mare.

Ihor Ivin, șeful administrației din Geankoi, instalat de ruși, a fost citat spunând că orașul a fost atacat de drone și că un bărbat de 33 de ani a suferit o rană provocată de șrapnelul unei drone doborâte. Acesta a fost spitalizat și se așteaptă să supraviețuiască.

TASS l-a citat pe Ivin, care a declarat la televiziunea Krym-24 că o casă, o școală și un magazin au luat foc, iar rețeaua electrică a suferit pagube.

Separat, Serghei Askyonov, șeful instalat de Rusia în peninsula anexată, a declarat că sistemele de apărare aeriană au intrat în acțiune în zonă și că cel puțin o persoană a fost rănită după ce resturile au avariat o casă și un magazin din Geankoi.

Urmărește ultimele evoluții din a 390-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.