Vânzătorii de mobilă din Moscova au început să vândă baroase „PMC Wagner” decorate cu cranii pentru a fi folosite ca decorațiuni interioare. Se pare că cererea este mare. Inițiativa lor vine ca parte a unei explozii a vânzărilor la produse cu tematică Wagner în Rusia, scrie cercetătorul și analistul independent Chris Owen, citând un canal rus independent de Telegram.

baros Wagner Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Potrivit canalului „Atenție, Moscova”, producătorii de mobilă din districtul Krylatskoye din vestul Moscovei au fost „inspirați de mercenari și reclamele despre PMC Wagner” și au început „să producă baroase pentru decorarea casei”.

Barosul Wagner a devenit un simbol cunoscut al organizației, după ce mercenarii au folosit unul pentru a tortura și a executa un prizonier sirian în 2017, iar apoi au început să le folosească ca metodă de a executa dezertori din compania care este activă acum în Ucraina.

Potrivit producătorilor, acestea „se vor potrivi perfect în interioare în stil loft”. Barosul are mâner din lemn și un cap de fier de 7 kg. Vânzătorii spun că „abia de curând au început să vândă baroasele, dar cererea este mare”.

Inițiativa vine pe fundalul unui boom în disponibilitatea mărfurilor Wagner, cu produse inclusiv brelocuri, hanorace, petice, steaguri, căni și chiar seturi de jocuri de table sculptate.

Citește și: