Mai mulți soldați mobilizați din Sankt Petersburg, regiunea Leningrad, care au primit ordin să lupte în Avdiivka s-au plâns că sunt nevoiți să atace pozițiile ucrainene doar cu puști de asalt. După ce brigada lor a fost măcelărită, comandații ruși au dat ordin pentru un nou atac. Mobilizații îi cer ajutorul președintelui rus Vladimir Putin.

soldati rusi mobilizati la razboiFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Într-o înregistrare video care circulă pe rețelele de socializare, un grup de soldați ruși cu fețele acoperite stau în spatale unui camarad care susține că au fost trimiși să lupte fără arme și fără pregătire împotriva trupelor ucrainene care sunt mult mai pregătite și care au echipament militar net suprior.

Soldatul ruse se adresează direct președintelui rus Vladimir Putin căruia îi spune că fac parte din Brigada 138 și că au fost mobilizați din Sankt Petersburg și regiunea Leningrad și că luptă alături de Brigada 200 în regiunea Donețk.

Militarul rus se plânge că au suferit pierderi masive, 70% din personalul unității a pierit pe front în timp ce au atacat pozițiile fortificate ucrainene din Avdiivka, după ce au fost aruncați în luptă fără să primească informații, artilerie sau ajutor din partea trupelor ruse experimentate.

Militarii îi cer lui Putin să intervină pentru că cei care au reuști să supraviețuiască până acum vor trimiși să fie măcelăriți chiar dacă nu au echipament și pregătirea necesară.

În ciuda pierderilor masive înregistrate până acum, ei vor fi trimiși să ia cu atace pozițiile ucrainene, artileria inamică și tancurile Kievului cu arme de asalt.

Mobilizații se întreabă de ce liderii militari din armata rusă ignoră ordinul lui Putin de a nu folosi noii recruți în operațiunile de asalt.

Aceștia mai susțin că sunt amenințați dacă nu vor să asculte ordinele date de comandanți.

Cei mai mulți au probleme medicale pe care le-au dobândit pe front sau pe care le aveau anterior.

De aceea, ei susțin că vor respecta ordinele doar dacă nu vor fi nevoiți să își asume niște riscuri nejustificate.

Mesajul a fost înregistrat sâmbătă 18 martie 2023.