Rusia, China și Iran au finalizat exerciții navale tripartite în Marea Arabiei care au inclus trageri de artilerie asupra unor ținte pe mare și în aer, a declarat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

Fregata rusă „Amiral Gorşkov” este echipată cu racheta hipesonică ZirconFoto: Pavel Lvov / Sputnik / Profimedia

Exercițiile, în largul portului iranian Chabahar, au avut loc în timp ce președintele rus Vladimir Putin se pregătește să-l primească pe omologul său chinez Xi Jinping la Moscova pentru o vizită de stat de trei zile care începe luni.

Rusia a continuat să organizeze exerciții militare cu partenerii, în special cu China, în pofida presiunii exercitate asupra forțelor sale armate de războiul de un an din Ucraina, unde nu a reușit să obțină niciun progres major din vara anului trecut.

Fregata rusă Amiral Gorșkov și distrugătorul chinez Nanjing au fost implicate în exercițiile care au avut loc joi și vineri, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Nava Gorșkov, care este echipată cu rachete de croazieră hipersonice rusești de ultimă generație Zircon, a participat, de asemenea, la exerciții navale comune luna trecută cu China și Africa de Sud.

Urmărește ultimele evoluții din a 388-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.