Kievul a reacționat imediat după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, acuzându-l că este responsabil pentru crime de război comise în Ucraina, conform The Guardian și CNN.

Război în Ucraina - maternitate bombardata la MariupolFoto: Mstyslav Chernov / AP / Profimedia
  • „Acesta este doar începutul”, a scris pe Telegram Andry Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Parchetul ucrainean a salutat, la rândul său, o decizie „istorică”.

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, acuzându-l că este responsabil pentru crime de război comise în Ucraina, relatează Reuters.

CPI a emis mandatul de arestare a lui Putin sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor și transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă.

Separat, instanța a emis mandate pentru Maria Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului, cu aceleași acuzații.

Moscova a negat în mod repetat acuzațiile conform cărora forțele sale ar fi comis atrocități în timpul invaziei din Ucraina.