Compania rusă de mercenari Wagner ar încerca să îi convingă pe ucrainenii din orașul Melitopol, ocupat de ruși, să lupte de partea Rusiei oferindu-le salarii de aproape 2.500 de euro pe lună, relatează CNN.

Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor din grupul rus WagnerFoto: AFP / AFP / Profimedia

Primarul orașului Melitopol , ocupat de Moscova, a declarat că Wagner a încercat fără succes să recruteze din rândul populației orașului, în ciuda eforturilor sporite.

Ivan Fedorov, care nu se află în oraș, a declarat pentru televiziunea ucraineană că la sfârșitul săptămânii trecute autoritățile de ocupație au început să folosească rețelele de socializare pentru a încerca să recruteze rezidenți pentru compania de mercenari Wagner.

„Desigur, nimeni nu este de acord”, a spus Fedorov. „Ofertele pe care le fac ar fi de 200.000 de ruble (aproximativ 2.500 de euro) pe lună celor care sunt gata să meargă la Bahmut ca făcând parte din Wagner. Dar nu au recrutat pe nimeni din populația locală să se alăture vreunui batalion de voluntari. Nu vor recruta nici acum”, a spus el.

CNN nu a putut verifica o astfel de campanie de recrutare, dar grupul Wagner și-a intensificat eforturile de recrutare după ce a suferit pierderi grele în jurul orașului Bahmut și după ce recrutările din închisorile Rusiei au încetat.

Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul-colonel Oleksandr Sîrskîi, spunea că situația din jurul Bahmut rămâne dificilă, dar forțele ucrainene resping toate încercările rusești de a captura orașul.

Urmărește ultimele evoluții din a 383-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.