Rusia ar putea încerca să lanseze o nouă contraofensivă în Vuhledar, dar este puțin probabil să obțină câștiguri semnificative din cauza problemelor legate de personalul militar și de aprovizionarea cu muniție, potrivit actualizării Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Rusia a suferit pierderi catastrofale atunci când vehiculele sale blindate au fost prinse într-o ambuscadă în Vuhledar, fiind atacate de drone ucigașe ucraineneFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Nu se pune problema unei ofensive, deoarece inamicul a suferit pierderi destul de semnificative”, a declarat purtătorul de cuvânt militar Oleksi Dmitrașkivski la televiziunea națională.

„În ultima săptămână, ei au atacat agresiv pozițiile din apropierea Vuhledar, Mariinka și Avdiivka cu unitățile lor de vârf. Cu toate acestea, acum este evident că moralul și starea psihologică a militarilor ruși s-au deteriorat drastic.”, susține Oleksi Dmitrașkivski, citat de Kyiv Independent.

Raportul ISW indică faptul că, la 8 martie, un videoclip care circulă pe rețelele de socializare ar fi prezentat membri ai Brigăzii 136 de pușcași motorizați a armatei ruse solicitând mai multă artilerie înainte de a fi trimiși să efectueze misiuni de luptă lângă Vuhledar.

Brigada 136-a de pușcași motorizați urmează să înlocuiască Brigada 155 de infanterie navală a Flotei din Pacific după ce aceasta din urmă a suferit pierderi „catastrofale”, potrivit ISW.

Potrivit institutului, armata rusă își trimite cea mai mare parte a artileriei și a resurselor la Bahmut, situat la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Vuhledar.

___