Președintele Rusiei Vladimir Putin a reacționat după incidentele care ar fi avut loc în regiunea rusă Briansk, în zona de frontieră cu Ucraina, calificându-le drept un „act terorist”, scriu agențiile de presă ruse de stat TASS și Ria Novosti.

Vladimir Putin susține că vrea să „denazifice” UcrainaFoto: Mikhail Metzel / AP / Profimedia
  • „Astăzi au comis (ucrainenii - n.r.) un alt act de terorism, o altă crimă, au intrat în zona de frontieră şi au deschis focul asupra civililor.
  • Au văzut că era o maşină civilă, au văzut că acolo stăteau civili şi copii. Era o maşină obişnuită, au deschis focul asupra lor”, a declarat Vladimir Putin într-o videoconferință cu participanţii la un program educaţional din Caucazul de Nord, conform TASS și Ria Novosti.

Liderul de la Kremlin îşi anunţase pentru joi o deplasare în Caucazul de Nord pentru Ziua Profesorului şi a Mentorului, dar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin și-a anulat vizita „din cauza situației din regiunea Briansk”.

Agențiile de presă ale Moscovei, dar și alte mari publicații rusești scriu că un „grup de sabotori” ucraineni s-a infiltrat în regiunea rusă Briansk și ar fi luat ostatici, iar forțele FSB, Rosgvardia și ale armatei au intrat în luptă cu „sabotorii”.

De precizat că pe agențiile de presă ale Kremlinului, dar și în alte ziare, aceasta este principala știre.

Mihailo Podolyak, un consilier important al lui Zelenski, a spus că este vorba despre o provocare a Moscovei.

„Povestea despre grupul de sabotaj ucrainean din Federația Rusă este o provocare deliberată clasică. Federația Rusă vrea să își sperie poporul pentru a justifica atacul asupra unei alte țări și sărăcia tot mai mare după un an de război. Miscarea partizanilor din Rusia devine din ce în ce mai puternică și mai agresivă. Temeți-vă de partizanii voștri...”, a scris Podolyak pe Twitter.

Urmărește LIVE pe HotNews.ro desfășurarea evenimentelor