Ucrainenii au raportat mai multe atacuri în zonele Bilohorivka și Kreminna, în estul regiunii Lugansk din Ucraina, potrivit CNN.

Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale din Lugansk Foto: David Goldman / AP / Profimedia

„Există un bombardament constant asupra așezărilor noastre de-a lungul liniei frontului, în ciuda faptului că în unele așezări se află mulți civili”, a declarat Seghei Gaidai, șeful Administrației militare regionale din Lugansk.

„Inamicul este foarte conștient de acest lucru și continuă să bombardeze cu arme de calibru greu”, spune Gaidai.

În ultimele două luni, liniile de front din apropierea graniței dintre regiunile Lugansk și Harkov au fost marcate de schimburi de focuri intense, precum și de lupte în pădurile de la vest de Kreminna, ocupate de ruși.

„De asemenea, aceștia au o mulțime de drone kamikaze Lancet și încearcă să le folosească pentru a căuta poziții și echipamente”, a declarat Gaidai.

De asemenea, au avut loc lupte grele la est de orașul Kupiansk, care se află în aceeași zonă.

Serviciul ucrainean al Gărzii de Stat de Frontieră a publicat o înregistrare video de recunoaștere aeriană în zonă, spunând că în ultimele zile 117 zboruri de recunoaștere cu drone au ajutat la fixarea focurilor de artilerie.

Statul Major General a declarat că în regiunea nordică Harkov, mai mulți civili au fost răniți în urma unor atacuri cu rachete rusești.

Acesta a raportat bombardamente intense de-a lungul liniei de front care se întinde de la nord la sud pe granița Lugansk-Harkiv.