Un clip apărut pe rețelele de socializare arată cum o „pușcă” anti-dronă din dotarea trupelor rusești este distrusă de o grenadă lansată dintr-un astfel de aparat al ucrainenilor.

Lovitură cu drona contra unei arme anti-dronăFoto: Captura Twitter

Lovitura ar fi fost efectuată de o dronă a unității de control și recunoaștere pentru artilerie a Brigăzii 110 a armatei ucrainene.

În imagini se vede cum drona lansează grenada și după lovitură arma rusească model LPD-801 este făcută bucăți ce zboară în aer.

Nu este clar din imagini dacă vreun soldat din armata lui Vladimir Putin era acolo sau respectiva piesă de armament electronic doar fusese lăsată pe marginea tranșeei.

Rușii nu dispun de prea multe LPD-801, recent apărând voci în spațiul informațional rusesc care deplângeau faptul că există doar două astfel de arme pentru fiecare regiment, insuficient în contextul în care ucrainenii folosesc drone în luptă în mod extins și foarte eficient.

Producătorul, o companie din Sankt Peterburg, a susținut că „pușca” anti-dronă are o rază de până la 1,5 kilometri, ea fiind concepută astfel încât să suprime comunicarea dintre dronă și operatorul ei, dar și posibilitatea dronei de a folosi navigația prin satelit.