Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat unor jurnalişti de televiziune adăpostul său temporar unde el susţine că locuieşte de la începutul războiului, informează duminică DPA, preluată de Agerpes.

Volodimir ZelenskiFoto: Nathan Howard / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Aici locuiesc eu”, a spus Zelenski într-un reportaj realizat de jurnalistul Dmitro Komarov şi difuzat de postul de televiziune ucrainean 1+1. Zelenski a mai spus că se afla acolo atunci când a început invazia rusă declanşată pe scară largă de Rusia asupra Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

Un fragment din acest reportaj a fost de asemenea postat pe Twitter de consilierul ucrainean pentru probleme de politică internă Anton Gheraşcenko.

Geamurile adăpostului improvizat sunt acoperite cu draperii groase. Nişte perne şi o cuvertură de pat înflorată pot fi văzute pe un pat de o persoană. În cameră se mai află un televizor, un scaun şi un birou.

Zelenski i-a mai prezentat echipei de filmare garderoba sa: pe rafturile de sus ale dulapului - multe haine de culoare kaki şi veste de camuflaj; pe raftul de jos - bocanci militari. Acestea sunt „hainele (mele) obişnuite”, a spus preşedintele Zelenski. „Nu port costume în prezent”, a adăugat el.

Însă apoi Zelenski a scos din colţul stâng al garderobei sale un costum într-o husă de protecţie proaspăt adus de la curăţătorie. „Acesta este simbolul faptului că în curând războiul se va încheia, noi vom câştiga”, a spus Volodimir Zelenski, zâmbind.

___