Președintele rus Vladimir Putin a acuzat NATO că participă la conflictul din Ucraina prin furnizarea de arme forțelor de la Kiev, într-un interviu difuzat duminică și citat de AFP.

Vladimir Putin urca pe scenaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Ei trimit arme în valoare de zeci de miliarde de dolari în Ucraina. Aceasta este cu adevărat o participare”, a declarat Putin într-un interviu acordat canalului Rossia-1.

„Acest lucru înseamnă că participă, chiar dacă indirect, la crimele regimului de la Kiev”, a mai spus președintele rus.

Țările occidentale, a spus el, au „un singur scop: să distrugă fosta Uniune Sovietică și partea sa principală, Federația Rusă”.

„Doar atunci ne vor accepta poate în așa-numita familie a popoarelor civilizate, dar numai separat, fiecare în parte”, a adăugat el, vorbind în marja unui concert patriotic joia trecută, în ajunul primei aniversări a ofensivei ruse în Ucraina.

În cadrul interviului, președintele rus a reiterat, de asemenea, apelul său la crearea unei lumi multipolare.

„Împotriva a ce suntem noi? Împotriva faptului că această nouă lume care se naște este construită doar în interesul unei singure țări, Statele Unite. Acum, că încercările lor de a reconfigura lumea după căderea Uniunii Sovietice, după ce au dus la această situație, suntem obligați să reacționăm”, a declarat el.