ThePanoply.org, un site lansat la un an de la debutul invaziei rusești din Ucraina centralizează, într-un mod simplu de parcurs și căutat, care au fost cele mai importante știri și informații care s-au viralizat în social media în fiecare zi a războiului din Ucraina.

ThePanoplyFoto: Captura de ecran

Site-ul, dezvoltat de românul Constantin Barbu, programator și fost jurnalist HotNews.ro, folosește și tehnologie de Inteligență Artificială pentru a grupa mai ușor și pentru e prezenta natural un rezumat al fiecărui subiect identificat în sutele de mii de postări de pe rețelele sociale din fiecare zi studiată.

„Am colectat volume mari de date de pe Twitter despre invazia rusă a din Ucraina, apoi am determinat care sunt principalele subiecte folosind machine learning și le-am rezumat folosind GPT”, spune realizatorul proiectului.

În dreptul fiecărui subiect identificat, utilizatorii pot găsi postările corespunzătoare, mii sau chiar sute de mii. Doar pentru prima zi de război au fost centralizate circa 1 milion de postări Twitter ce conțineau cuvântul „Ukraine”.

Deocamdată platforma sumarizează și centralizează primele 5 zile de război, dar autorul platformei promite noi date accesibile în curând.

Mai multe despre proiect explică autorul aici, într-o postare pe Facebook.