Statele Unite vor oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2 miliarde de dolari, a declarat joi consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, citat de Reuters.

Jake SullivanFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Vom continua să analizăm ceea ce este necesar și ne vom asigura că oferim ceea ce este necesar pentru ca Ucraina să aibă ceea ce are nevoie pentru a reuși pe câmpul de luptă", a declarat Sullivan în cadrul unui eveniment CNN, unde a anunțat ajutorul suplimentar.

El a precizat că Grupul celor șapte națiuni (G7) va anunța vineri o nouă rundă de sancțiuni care va include țările care încearcă să ofere Rusiei produsele pe care nu le poate obține din cauza sancțiunilor impuse Moscovei.

„Veți vedea, pe măsură ce trece timpul, eroziunea continuă a calității și capacității economiei rusești, chiar și în condițiile în care Vladimir Putin se grăbește să cheltuiască bani în încercarea de a o susține", a spus Sullivan.

Întrebat despre solicitarea Ucrainei pentru avioane de luptă F-16 ale SUA, Sullivan a declarat că, din perspectiva Washingtonului, „F-16 nu este o chestiune pe termen scurt. F-16 sunt o chestiune pentru apărarea pe termen lung a Ucrainei".