Trupele ruse care au reuşit marţi să străpungă apărarea ucraineană din apropierea oraşului Kreminna au fost respinse şi au pierdut o parte din echipamentul lor greu, conform unui anunţ făcut miercuri de un înalt oficial ucrainean, citat de Reuters.

Razboi in UcrainaFoto: Anatolii STEPANOV / AFP / Profimedia

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Haidai, a făcut acest anunţ într-un interviu acordat televiziunii ucrainene."Ieri, chiar au spart apărarea noastră pentru un anumit timp, dar armata ucraineană a distrus o parte din echipamentul greu al ocupanţilor... până la urmă, ne-am păstrat poziţiile", a declarat guvernatorul.

În încercarea de a asigura controlul deplin asupra a două provincii estice care formează regiunea industrială Donbas, Rusia a lansat atacuri repetate. Kreminna se află la aproximativ 70 de kilometri nord de Bahmut, focarul celor mai aprige atacuri ruseşti.

Haidai a spus că se aşteaptă ca forţele ruse să îşi intensifice eforturile în jurul localităţii Kreminna, invocând o creştere a numărului bombardamentelor şi a misiunilor de recunoaştere.

"Nu aş spune că este cea mai activă parte a ofensivei, dar cu siguranţă este în desfăşurare", a spus el.