Televiziunea rusă de stat nu este la prima sa provocare faţă de aliaţii Ucrainei. De la începutul războiului jurnaliştii canalului îşi tot înmulţesc declaraţiile şocante. Joe Biden a fost în ultima vreme ţinta acestor atacuri vitriolante, potrivit La Libre, citat de Rador.

Olga SkabeevaFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

„Această discuţie cu Joe Biden ne apropie de victorie”, a apreciat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, luni, la finalul unei vizite „surpriză” a şefului de stat american la Kiev.

Dacă vizita locatarului de la Casa Albă, care şi-a reafirmat sprijinul pentru ţara aflată în război, i-a încântat pe ucraineni, ea nu i-a încântat - chiar deloc - pe ruşi.

Această vizită, pe care unii au interpretat-o ca pe o „palmă usturătoare” lui Putin, a fost viu comentată la televiziunea rusă de stat. Adevărat organ de propagandă al Kremlinului, canalul a fost teatrul unei dezbateri belicoase în timpul căreia jurnaliştii pro-Putin nu au ezitat să vorbească despre asasinarea lui Joe Biden.

„Preşedintele Putin poate fi ameninţat în aşa fel?”, s-a întrebat prezentatoarea Olga Skabeeva, arătându-şi neînţelegerea faţă de faptul că Rusia l-a lăsat pe şeful statului american să meargă în Ucraina.

„Cine îl va înlocui pe Joe Biden dacă noi îl omorâm?”

Un expert militar i-a răspuns că ruşii ar fi putut să se ocupe de Biden, dar asta ar fi fost o „reacţie excesivă”. „În plus, fiţi logică. cine îl va înlocui pe Biden dacă noi îl omorâm? Kamala Harris. Biden, în ciuda pretinsei sale demenţe, mai este în stare să judece. Harris nu are nicio limită”, a continuat el.

Dar în opinia prezentatoarei nu contează decât că, împotriva Statelor Unite, Rusia ar trebui să ridice vocea. Kremlinul să înceteze să adopte o poziţie „atât de paşnică” faţă de Occident, a cerut Olga Skabeeva. Preşedintele Putin a lăsat să se înţeleagă că adevăratul război nu a început încă. Ce aşteptăm?”, a lansat propagandista, ale cărei spuse au fost preluate de „Het Laatste Nieuws”.