Armata Ucrainei provoacă pierderi "extraordinar de semnificative" forţelor ruse în apropierea oraşului Vuhledar din regiunea estică Donbas, a declarat duminică preşedintele Volodimir Zelenski, informează Reuters

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrainian Presidential Press Off / Zuma Press / Profimedia

"Situaţia este foarte complicată. Şi ne luptăm. Distrugem invadatorii şi provocăm pierderi extraordinar de semnificative Rusiei", a afirmat preşedintele Zelenski în intervenţia sa video de duminică seara.

Preşedintele ucrainean s-a referit la mai multe oraşe din Donbas, unde se concentrează luptele de luni de zile."Cu cât Rusia suferă acolo mai multe pierderi în Donbas - în Bahmut, Vuhledar, Marinka, Kreminna - cu atât mai repede vom putea pune capăt acestui război cu victoria Ucrainei", a spus el.

Volodimir Zelenski a vorbit şi despre starea apărării în alte sectoare ale frontului după o întâlnire extinsă a comandamentului militar.

Situaţia este sub control în apropierea portului Odesa de la Marea Neagră, iar trupele "protejează" regiunea centrală Zaporojie, controlată parţial de forţele ruse.

"Rezultate foarte bune" sunt la graniţa de nord cu Rusia şi Belarus, zone în care trupele ucrainene au reluat controlul asupra oraşelor în septembrie şi octombrie.