O explozie de proporții a avut loc joi la Armeansk, un oraș din Crimeea ocupată de ruși care se află în apropierea graniței peninsulei cu regiunea Herson din sudul Ucrainei.

Noua explozie in CrimeeaFoto: Captura video - Tendar

O înregistrare video cu coloana de fum provocată de explozie a apărut joi după-amiaza pe canalele de Telegram din Rusia, informații neconfirmate sugerând că aceasta a avut loc în apropierea unei baze militare rusești.

„Suntem informați că este vorba despre o explozie la una dintre unitățile militare ruse din regiunea Armeansk. Și aceasta nu este cu siguranță 'lucrarea Forțelor de Apărare Aeriană'”, afirmă administratorii canalului de Telegram „Vântul Crimeii”, o referință la faptul că Rusia a anunțat joi dimineața doborârea a două drone ucrainene deasupra Sevastopolului.

Nici această informație nu a fost însă confirmată de surse independente.

Deocamdată nici Rusia, nici Ucraina, nu au comentat incidentul iar autoritățile de ocupație ruse din Crimeea s-au rezumat la a le cere oamenilor să aibă încredere doar în sursele oficiale.

Jurnalistul Euan McDonald, un colaborator al BBC și revistei The New Voice of Ukraine, notează pe pagina sa de Twitter că înregistrarea video pare să fi fost filmată la singura benzinărie din zonă și că explozia ar fi putut avea loc la gara din Preobrazhenka, un sat aflat la doar 9,3 kilometri distanță de granița dintre Crimeea și regiunea Herson.

Informațiile despre explozie sunt deocamdată extrem de limitate, unele site-uri ucrainene amintind însă că partizanii ce luptă împotriva ocupației ruse le-au cerut pe 12 februarie localnicilor să-i informeze despre acumularea de echipamente, personal și baze de reparații ale armatei ruse.

Urmărește ultimele evoluții din a 358-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.