Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut marţi că NATO îşi „demonstrează zilnic ostilitatea faţă de Rusia” şi „devine din ce în ce mai implicată” în războiul din Ucraina, scrie Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri PeskovFoto: Vladimir Gerdo / Sputnik / Profimedia
  • „NATO este o organizaţie care ne este ostilă şi care îşi dovedeşte această ostilitate în fiecare zi.
  • Face tot ce-i stă în putinţă pentru a-şi arăta cât mai clar implicarea în conflictul privind Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia susține că livrările de arme către Ucraina de către state ale NATO prelungesc conflictul şi cresc posibilitatea unei noi escaladări.

Miniştrii Apărării din ţările membre NATO se întâlnesc, marţi şi miercuri, la Bruxelles, pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, iar secretarul general al alianței nord-atlantice, Jens Stoltenberg, a afirmat din nou că „NATO este alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”.

Stoltenberg a spus, cu o zi înaintea reuniunii, că statele NATO trebuie să îşi mărească stocurile de muniţie, care se epuizează din cauza războiului din Ucraina:

  • „Războiul din Ucraina consumă o cantitate enormă de muniţie (...) Acest lucru pune sub presiune industriile noastre de apărare. (...) Aşa că trebuie să accelerăm producţia şi să investim în capacităţile noastre de producţie”.

Marți, Stoltenberg a declarat că alianţa nord-atlantică nu este parte a războiului, dar că este important ca ucrainenii să fie ajutaţi să se apere.