Producătorul german de armament Rheinmetall dorește să livreze Ucrainei cele mai recente modele de tancuri ale sale, inclusiv tancuri de luptă Panther KF51, a declarat joi directorul general Armin Papperger pentru cotidianul de afaceri Handelsblatt, scrie Reuters.

Tanc Panther KF51Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„Ucraina este interesată de Lynx și Panther - cele mai moderne vehicule de luptă pentru infanterie și tancuri de luptă", a declarat acesta, adăugând că au existat deja discuții cu Kievul.

Guvernul german ar trebui să aprobe orice export de tancuri Panther, care au fost dezvoltate în Germania, a relatat presa germană.

Ce sunt tancurile Panther KF51

Potrivit producătorului de armament Rheinmetall, tancul Panther KF51, prezentat pentru prima oară în 2022, este conceput pe unele dintre cele mai recente tehnologii, acesta fiind proiectat de la zero pentru a fi mai letal pe câmpul de luptă, combinat cu un concept integrat de supraviețuire și conectat printr-o rețea centrală de date NGVA complet digitalizată pentru a permite capacități operaționale și automatizare de ultimă generație.

Acest lucru permite o reducere a dimensiunii echipajului, ceea ce deschide calea pentru opțiunile de turelă fără echipaj uman și pentru echipe om-mașină.

Panther îndeplinește capacitatea de bază de „dominare și distrugere", susține producătorul, cu sistemul de tunuri Rheinmetall Future Gun System format dintr-un tun de 130 mm, un sistem de manipulare a muniției complet automatizat și opțiunile de armament suplimentare ale muniției dronei kamikaze HERO 120.

Astfel, Panther KF51 dispune de o putere de foc concentrată pentru lovituri cu rază lungă de acțiune în confruntări cu mai multe ținte.

Sistemul de tunuri Future Gun System, dezvoltat de Rheinmetall, permite obținerea unei raze de tragere cu 50% mai mari (decât 120 mm), cu o cadență de tragere de neegalat datorită performanțelor încărcătorului automat.

Toate armele sunt conectate cu lunetele de ochire și cu computerul de control al focului prin intermediul arhitecturii complet digitalizate, permițând operarea de tip hunter-killer și killer-killer.

Urmărește ultimele evoluții din a 351-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.