​Trupa austriacă de ska punk Russkaja și-a anunțat desființarea din cauza amenințărilor și a temerilor privind siguranța membrilor pe fondul războiului din Ucraina, relatează The Guardian.

formatia Russkaja s-a destramatFoto: Clemens Niehaus / imago stock&people / Profimedia

Trupa Russkaja formată din șase bărbați și o femeie și a început activitatea la Viena în urmă cu 18 ani. Trupa cu nostalgii sovietice s-a bucurat de un mare succes în SUA, aceasta caracterizându-se ca o formație care cântă „Russian Turbo Polka Metal”.

„Prezentat ca pro-rus în ciuda condamnării noastre” a invaziei Ucrainei, „grupul nostru Russkaja a devenit o țintă zilnică pe internet”, a declarat sâmbătă pe Facebook trupa, care include un rus și un ucrainean.

„Imaginile sovietice au fost distruse pentru totdeauna... [și] războiul din Ucraina pe care Rusia l-a început la 24 februarie 24 2022 nu ne mai permite să le folosim în mod satiric”, a scris Russkaja.

„Și atunci ne temem pentru siguranța formației noastre și nu vrem să se întâmple ceva grav în timpul unui spectacol.”

La început, trupa – care are printre sloganuri și „pace, dragoste și russian roll” – a decis să continue să cânte, arătându-și în mod clar sprijinul pentru Kiev.

Basistul Dimitri Miller este ucrainean.

Dar logo-ul său are forma unei stele roșii, solistul său este din Moscova și unele dintre versurile sale, precum „Rușii au sosit”, au trebuit să fie rescrise.

Semnele de ostilitate s-au înmulțit și „nimeni din acest grup nu mai vrea să reprezinte ceva care, într-o perioadă ca a noastră, este asociat exclusiv cu războiul, moartea, crima și vărsarea de sânge”, a adăugat Russkaja.