Ministerul britanic al Apărării a publicat imagini cu echipajele ucrainene care se antrenează pe tancurile Challenger 2 din Marea Britanie, scriind că ucrainenii învață rapid să folosească vehiculele de luptă.

Tancul britanic Challenger 2Foto: Martin Hibberd / Alamy / Alamy / Profimedia

„Echipajele de tancuri din Forțele Armate ale Ucrainei au fost rapizi în a învăța să stăpânească puternicul Challenger 2 săptămâna aceasta”, a scris ministerul apărării într-un mesaj pe Twitter sâmbătă.

Marea Britanie s-a angajat să trimită 14 dintre tancuri pentru a ajuta forțele de la Kiev, iar echipajele de tancuri ucrainene au sosit la antrenament weekendul trecut, potrivit CNN.

Tancurile moderne promise de Occident pentru a întări capacitatea de apărare a Ucrainei și care ar putea schimba ritmul pe front ar urma să ajungă începând cu luna martie, potrivit declarațiilor oficialilor germani și britanici.

Astfel, Marea Britanie speră că tancurile Challenger 2 pe care le furnizează Ucrainei vor ajunge în țară la sfârșitul lunii martie, a declarat ministrul Departamentului Apărării, Alex Chalk.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a spus vineri că tancurile furnizate de țările NATO vor fi folosite ca „un pumn de oțel” în contraofensiva împotriva forțelor ruse din Ucraina.

„Avem nevoie de o „coaliție de tancuri” cu principalele tancuri ale țărilor NATO pentru o contraofensivă. Adică, le vom folosi ca un „pumn de oțel” pentru a sparge linia lor de apărare”, a declarat Reznikov la o conferință de presă comună cu omologul său polonez.

Urmărește ultimele evoluții din a 346-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.