O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de militarii ucraineni a surprins cum soldații ruși încep să fugă cu tancul, deși acesta a fost lovit de o rachetă ucraineană și a luat foc.

Tanc rusesc distrus în timpul contraofensivei trupelor ucraineneFoto: Andriy Andriyenko/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Soldații Brigăzii 72 Mecanizate ucrainene continuă să respingă cu succes atacurile rusești către Vuhledar, arată o postare pe Twitter, în timp ce un alt utilizator al rețelei de socializare comentează „tancu rusesc fuge de pe frontul din Vuhledar cu fundul în flăcări”.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a pus săptămâna aceasta că forțele rusești se pregătesc pentru o „mobilizare ascunsă” în estul regiunii Donețk.

În ultimele zile, armata rusă şi-a intensificat atacurile în estul şi sudul Ucrainei, revendicând câştiguri în jurul oraşului asediat Bahmut şi în apropiere de Vuhledar.

Astfel, Vuhledar ar fi un nou punct fierbinte pe frontul Ucrainei, cu toate că Ucraina a dezminţit luni că trupele ruse avansează, după cum susţine Moscova, lângă oraşul Vuhledar.

Citește și:

VIDEO Soldații ruși au luat-o la fugă ca în „Benny Hill” după ce o dronă ucraineană le-a luat la țintă buncărul