Rusia se pregătește pentru o nouă ofensivă în Ucraina, în timp ce generalii plănuiesc să arunce mii de soldați în „mașina de tocat” a războiului, a declarat pentru Novaya Gazeta Evropa o sursă din cartierul general al grupului de trupe rusești care luptă în Ucraina, notează Meduza.

Soldați rușiFoto: Vitaliy Ankov / Sputnik / Profimedia

Sursa săptămânalului Novaya Gazeta Evropa nu a precizat în ce direcție ar urma să lanseze Rusia ofensiva.

Experții intervievați de ziar consideră că trupele rusești ar putea încerca să mute linia frontului departe de Donbas și Crimeea, regiuni anexate ilegal de Rusia, și să încerce o ofensivă în regiunea Zaporojie sau spre regiunea Volyn, în nord-vestul țării, de pe teritoriul Belarusului.

Potrivit sursei Novaya Gazeta Europe, generalii ruși sunt gata să „toace" zeci de mii de soldați la ordinul comandantului suprem. Procedând astfel, ei nu țin cont de pericolele evidente ale noii manevre, apreciază sursa din cartierul general al rușilor.

„Ucrainenii primesc date absolut exacte despre toate mișcările noastre de la serviciile secrete occidentale", spune interlocutorul.

„Este imposibil să aduni suficiente forțe într-o anumită zonă fără a le expune la lovituri HIMARS și de artilerie cu rază lungă de acțiune”, susține sursa.

Printre alte probleme ale noii ofensive rusești, sursa citată a menționat dificultatea de a cuceri noi teritorii și orașe, menținerea lor în continuare, precum și inevitabila întindere a liniei frontului și dificultățile legate de livrările de alimente și muniții.

„Ca urmare a atacurilor, în loc de zone populate, avem un peisaj distrus cu rămășițele unei populații care ne urăște. Grupurile inamice de sabotaj și de recunoaștere operează în teritoriile capturate. Ei înjunghie în spate, țintesc artileria, minează drumurile. Într-o astfel de situație, frontul poate fi ținut doar cu prețul unor pierderi uriașe", a declarat militarul rus.

Urmărește ultimele evoluții din a 345-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.