Comandantul adjunct al Forțelor Terestre ale Ucrainei, general-locotenentul Oleksandr Pavliuk, a informat că militari din cadrul armatei ucrainene au exersat tehnici individuale de camuflaj sub îndrumarea instructorilor britanici, ca parte a pregătirii lor militare în Marea Britanie, potrivit Ukrainform, citat de Rador.

Soldat ucrainean în SoledarFoto: Stephan Goss / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Instructorii militari din cadrul Forțelor Armate ale Regatului Unit au lucrat teoretic și practic cu recruții Forțelor Armate ale Ucrainei - care urmează un stagiu de pregătire militară de bază în cadrul unei operațiuni internaționale de instruire în Marea Britanie - cu privire la metodele de camuflaj individual și activitatea sub acoperire, camuflajul pe teren și utilizarea echipamentului de camuflaj obișnuit și improvizat” - se arată într-un comunicat.

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că întreaga conducere militară şi politică a Ucrainei este conştientă de toate amenințările și provocările şi a asigurat că ţara se pregătește să respingă puternic o posibilă ofensivă din partea Federației Ruse.

"Conducerea militaro-politică a Ucrainei înțelege toate amenințările și provocările, iar noi ne pregătim să dăm o respingere puternică unei posibile ofensive a Federației Ruse. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, poartă zilnic negocieri cu omologii străini în domeniul asistenţei militare pentur Ucraina, iar zilnic continuă activitătile pentru întărirea capacității de apărare" - a afirmat Danilov, menționând că Ucraina va rezista, fiindcă ziua de 24 februarie a anului trecut a fost mult mai dificilă. "Am fost unul la unu cu țara agresoare. Nu credeau în capacitatea noastră de a rezista la lovitură.

Acum, situația este cu totul alta" - a explicat oficialul. Oleksi Danilov a menționat că apelul rușilor către Iran și Coreea de Nord pentru asistență militară indică incapacitatea Rusiei de a produce în mod independent rachete de înaltă precizie în cantități suficiente. Potrivit secretarului Consiliului de Securitate și Apărare Naţională de la Kiev, în momentul de faţă, este dificil de prezis dacă Rusia va primi sau nu o astfel de asistență din partea acestor țări.

"Cel puțin nu am văzut încă rachete iraniene" - a declarat Danilov, adăugând că rachetele pe care le trage Rusia asupra Ucrainei sunt de fabricație rusă.