Lynne Tracy, noul ambasador al Statelor Unite în Federaţia Rusă, a sosit la post la Moscova, potrivit unui tweet al Ambasadei SUA, relatează CNN, potrivit News.ro.

Lynne TracyFoto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

„Bine aţi revenit, ambasador Tracy!” - spune mesajul postat în rusă de misiunea diplomatică americană.

Lynne Tracy, care a ocupat anterior funcţia de adjunct al şefului de misiune de la Moscova, a fost confirmată în funcţia de ambasador în decembrie, cu o majoritate covârşitoare a Senatului american.

Este prima femeie care ocupă postul de ambasador american la Moscova.

Înainte de plecarea sa la Moscova, Lynne Tracy s-a întâlnit cu ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov.

"Am fost clari cu privire la dorinţa noastră de a menţine canale de comunicare deschise cu Rusia", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, adăugând că aceste canale sunt folosite "pentru a transmite poziţiile SUA în legătură cu probleme care sunt de cea mai mare prioritate" pentru Washington, inclusiv cea a cetăţenilor americani reţinuţi pe nedrept şi costurile escaladării ruseşti.

Ned Price a precizat că Ambasada SUA de la Moscova este "sub presiune", din cauza limitărilor pe care Kremlinul le-a impus, dar Washingtonul poate, de asemenea, să comunice cu Ambasada Rusiei din SUA.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că intenţionează să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina.

Miercuri spre joi Rusia a lansat o nouă rundă de atacuri cu rachete în Ucraina în urma cărora au murit cel puțin 11 persoane, iar alte 11 au fost rănite.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că Moscova consideră livrarea de tancuri de luptă occidentale către Ucraina drept o "implicare directă" în conflictul dintre Ucraina şi Rusia.