Rusia, aflată în superioritate numerică, îşi intensifică luptele în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, a afirmat miercuri viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, la câteva ore după anunțul privind livrări de tancuri grele occidentale către Kiev.

Soldat ucrainean în regiunea DonețkFoto: Ximena Borrazas/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Luptele se intensifică„, a declarat ea pe Telegram, citând zona din jurul Bahmut, pe care trupele Moscovei încearcă să o cucerească de mai multe luni, dar și zona din jurul Vugledar, un oraș la sud-vest de Donețk.

În același timp, șeful părții controlate de ruși a regiunii Donețk a Ucrainei a declarat miercuri că unități ale miliției contractuale Wagner înaintează în orașul Bahmut, potrivit Reuters.

De asemenea, doi soldați ucraineni care luptă în orașul Bahmut au declarat miercuri că se tem că rușii încearcă să încercuiască orașul.

„Situația din oraș este foarte alarmantă, dar continuăm să luptăm”, a spus un soldat, pe care CNN nu-l identifică din motive de securitate.

Soldatul din Bahmut, cu care CNN a fost în contact constant timp de câteva săptămâni, a spus că „există lupte intense de stradă pentru fiecare casă din est, nord-est și sud-est”, dar a spus că, în timp ce amenințarea rusă a continuat să crească, el nu crede că rușii ar putea să facă vreun progres semnificativ în zilele următoare.