Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, a susținut președintele Vladimir Putin, reacționând la relatările privind lipsa de muniţie a armatei ruse, conform agenției de presă EFE.

Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / AP / Profimedia
  • „În ceea ce priveşte apărarea antiaeriană de diferite clase, producţia rusă este comparabilă cu producţia mondială”, a afirmat Putin în cursul unei întâlniri la Kremlin cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, care a fost vizată de cele mai multe atacuri de la începutul invaziei ruse, în urmă cu 11 luni.

Rusia produce „de trei ori mai multe” rachete antiaeriene decât produc SUA pentru Patriot

Rusia produce „de trei ori mai multe” rachete antiaeriene decât produc Statele Unite pentru sistemele lor de apărare antiaeriană Patriot, a mai susținut Vladimir Putin:

  • „Performanţa sa militară în practică arată că apărarea antiaeriană rusă este cea mai bună din lume.
  • Şi, desigur, sistemele noastre sunt moderne şi fiabile. Multe se pot întâmpla, dar în general funcţionează fără erori”.

„Le vom sparge ca pe nuci”

În timpul unei vizite la Washington a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în luna decembrie, SUA au anunţat că vor livra Kievului sisteme de rachete Patriot pentru a contracara raidurile aeriene ale Moscovei.

Atunci, Putin susținea că ţara sa va găsi „un antidot” pentru rachetele Patriot, pe care le consideră „destul de învechite” şi care - potrivit lui - „nu sunt la fel de performante” ca sistemele S-300 ruseşti, sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune. „Le vom sparge ca pe nuci”, spunea el despre sistemele americane.

Premierul Olandei, Mark Rutte, anunţase cu o săptămână în urmă că şi ţara sa intenţionează să trimită sisteme Patriot Ucrainei. (Agerpres)