Guvernul rus intenționează să înființeze 24 de colonii penale în teritoriile ocupate ale Ucrainei, potrivit unui decret al Kremlinului publicat pe 24 ianuarie și citat de Kyiev Independent.

Inchisoare din RusiaFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Profimedia Images

Moscova intenționează să creeze 12 colonii în estul regiunii Donețk, din care aproximativ jumătate este ocupată, șapte în regiunea vecină Lugansk, cea mai mare parte a acesteia fiind ocupată, trei în sudul regiunii Herson și două în sud-estul regiunii Zaporojie, precum și o colonie-stațiune în această regiune.

Kremlinul intenționează, de asemenea, să înființeze trei „instituții corecționale medicale” și trei „centre corecționale” în teritoriile ucrainene ocupate pentru prizonierii care suferă de alcoolism, dependență de droguri și tulburări mentale, potrivit decretului.

În Rusia, aceste persoane își ispășesc de obicei pedepsele în instituții specializate, mai degrabă decât în închisori tradiționale.

În noiembrie, în Rusia existau 626 de colonii penitenciare, ceea ce înseamnă în medie aproximativ șapte colonii pe regiune, potrivit publicației media independente ruse Meduza.