Elicopterul care s-a prăbușit miercuri dimineața în Ucraina - accident în urma căruia au murit 15 persoane, copii dintr-o grădiniță, ministrul de interne ucrainean și adjunctul său - era un elicopter al Serviciului de urgență de stat, un elicopter model SuperPuma H225 de la Airbus, folosit în multe state din lume și care are un centru de mentenanță și reparații capitale la Ghimbav, la fabrica Airbus din România.

Airbus H225Foto: Airbus

Elicopterul care s-a prăbușit miercuri dimineața - un Airbus H225 SuperPuma - a fost filmat zburând la foarte joasă altitudine într-un moment în care condițiile meteo erau nefavorabile și ceața era foarte densă.

Nu se știe deocamdată nici o informație privind posibila cauză a accidentului, dacă a fost o problemă tehnică, dacă a fost o eroare de pilotaj, un cumul de factori sau poate chiar dacă a fost un incident de război.

Elicopterul H225 SuperPuma

Elicopterele Airbus H225 SuperPuma (foste Eurocopter EC225 SuperPuma) sunt elicoptere medii de transport persoane și care pot fi dotate pentru numeroase tipuri de misiuni, în special în cadrul unor servicii de intervenție și de urgență.

Modelul de elicopter este unul relativ modern, a fost construit și vândut începând cu anul 2000, iar în Ucraina era în dotarea serviciilor de urgență, parte a ministerului de interne, intrate în dotare din 2018, parte a unei comenzi totale de 21 de unități.

Airbus H225 are un echipaj de doi piloți și poate transporta până la 24 de pasageri. Aeronava măsoară 19,5 m în lungime și circa 5 metri în înălțime. Are o greutate de circa 5,3 tone, are două motoare Turbomeca Makila 2A1 care dezvoltă fiecare peste 2.300 de cai putere, iar diametrul rotorului este de 16,2 metri.

Viteza de croazieră a elicopterului este de circa 260 de km/h, cu un plafon de zbor circa 5.500-6.000 de metri.

În martie 2022 Ucraina a trimis 14 elicoptere la Airbus România pentru lucrări

În primăvara anului 2022, după izbucnirea războiului din Ucraina, nu mai puțin de 14 elicoptere ale Ministerului de Interne de la Kiev au survolat România și au ajuns la unitatea Airbus de la Ghimbav, Brașov pentru lucrări de mentenanță și reparații capitale.

Aeronavele erau configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate, după cum anunța pe atunci Ministerul Apărării din România.

Conform informațiilor transmise la acel moment, cel puțin primele nouă din elicopterele care au intrat atunci în România au fost elicoptere de tipul H225, astfel că e posibil ca inclusiv elicopterul prăbușit miercuri dimineață să fi fost la reparații în România.

Înafară de elicopterele reparate și/sau modernizate în 2022, autoritățile ucrainene anunțau și în 2021 că cinci elicoptere H225 au fost modernizate în România la fabrica Airbus de la Ghimbav.