Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a descris accidentul de elicopter produs lângă Kie drept o „tragedie îngrozitoare” și o „dimineață neagră”. Reamintim că un elicopter s-a prăbușit peste o grădiniță, iar în urma accidentului au murit trei copii, ministrul de Interne al Ucrainei, adjunctul acestuia și un secretar de stat.

Volodimir ZelenskiFoto: American Photo Archive / Alamy / Alamy / Profimedia
  • „Astăzi, a avut loc o tragedie teribilă în Brovarî, regiunea Kiev. Un elicopter al serviciilor de urgență s-a prăbușit, iar la locul accidentului a izbucnit un incendiu.
  • Numărul exact al victimelor tragediei este în prezent în curs de stabilire. Printre aceștia se numără ministrul afacerilor interne al Ucrainei Denis Monastyrskyi, prim-adjunctul său Yevhen Yenin, secretarul de stat al ministerului de interne Iuri Lubkovych, asistenții lor și echipajul elicopterului.
  • 25 de persoane au fost rănite, inclusiv zece copii.
  • Trei copii au murit. Durerea este de nedescris”, a scris Zelenski pe Telegram, conform The Guardian.

Președintele Ucrainei mai spune că a dispus ca Serviciul de securitate al țării, în cooperare cu poliția națională și cu alte instituții abilitate, să investigheze împrejurările în care s-a produs accidentul.

  • „Condoleanțe tuturor familiilor și prietenilor victimelor. Denys, Yevhen, Yuri, echipa ministerului de interne... adevărați patrioți ai Ucrainei. Să se odihnească în pace. Fie ca toți cei cărora le-a fost luată viața în această dimineață neagră să se odihnească în pace”, și-a încheiat Zelenski mesajul.

Reamintim că 18 persoane, între care ministrul de Interne al Ucrainei, adjunctul acestuia și un secretar de stat, precum și mai mulți copii au murit după ce un elicopter al Serviciului ucrainean pentru situații de urgență s-a prăbușit miercuri dimineață în apropierea unei grădinițe și a unor clădiri rezidențiale din orașul Brovarî din regiunea Kiev.