Numărul persoanelor ucise în atacul cu rachete rusești asupra unui bloc rezidențial din Dnipro a crescut la 35, potrivit oficialilor ucraineni, transmite The Guardian.

Război în Ucraina: rușii au lovit cu rachete un bloc de locuințe din orașul DniproFoto: Dnipro Regional Administration / AP / Profimedia

Guvernatorul regional din Dnipro, Valentin Reznichenko, a confirmat că 35 de persoane au fost ucise în atac într-o actualizare transmisă luni dimineață pe canalul său de Telegram.

  • „Operațiunea de căutare și salvare din Dnipro se desfășoară de aproape 40 de ore.
  • În cursul nopții, salvatorii au scos alți câțiva morți de sub dărâmăturile unei clădiri înalte distruse de o rachetă rusească.
  • În acel moment, atacul inamic a luat viața a 35 de locuitori ai clădirii. Printre aceștia se numără și doi copii.
  • 39 de persoane au fost salvate, iar 75 au fost rănite. Printre cei răniți se numără 14 copii.
  • Soarta altor 35 de rezidenți ai clădirii este necunoscută. Căutările de persoane sub dărâmături continuă”, a scris Reznichenko.

Primarul orașului Dnipro Boris Filatov nu este optimist în ceea ce privește numărul persoanelor care vor fi salvate.

„Șansele de a salva oameni acum sunt minime. Cred că numărul morților va fi de ordinul zecilor", a declarat Filatov pentru Reuters.

Revendicându-și responsabilitatea pentru loviturile cu rachete pe teritoriul Ucrainei, Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că și-a atins scopul.

Cu toate acestea, nu a menționat atacul asupra clădirii rezidențiale din Dnipro.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro