Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că forțele sale au lansat sâmbătă un val de atacuri cu rachete împotriva unor instalații militare și de infrastructură ucrainene, fără a menționa lovitura asupra blocului din Dnipro, transmite Reuters.

Zeci de morți și de răniți după ce o rachetă rusească a lovit un bloc din DniproFoto: Sergei CHUZAVKOV / AFP / Profimedia

Ministerul rus al Apărării nu a menționat Dnipro ca fiind o țintă specifică a vreunei lovituri.

Într-un comunicat, Rusia a susținut că „toate obiectele desemnate au fost lovite. Obiectivele loviturilor au fost atinse".

Afirmatțiile Moscovei vin după ce minim 21 de persoane (printre care și o fată de 15 ani) au fost ucise într-un atac rusesc asupra unui complex de apartamente din orașul Dnipro, în estul țării, sâmbătă seara, potrivit autorităților ucrainene.

De asemenea, 73 de persoane au fost rănite, dintre care 40 au fost internate în spitale.

Afirmația rușilor că toate rachetele și-au atins țintele poate fi pusă și ea sub semnul întrebării, în condițiile în care ucrainenii au spus că au doborât 26 dintre rachetele trase sâmbătă de ruși.

Mai mult, bucăți dintr-o rachetă rusească lansată sâmbătă asupra Ucrainei au fost descoperite pe teritoriul Republicii Moldova de o patrulă a poliției de frontieră.