Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi alte 64 au fost rănite, sâmbătă, în atacul rusesc cu rachete ce a lovit un imobil de locuinţe din oraşul Dnipro din Ucraina, au anunţat autorităţile locale, conform AFP.

Război în Ucraina: rușii au lovit cu rachete un bloc de locuințe din orașul DniproFoto: Dnipro Regional Administration / AP / Profimedia

UPDATE 22:40 Bilanțul victimelor a urcat la nouă morți

Potrivit lui Kirilo Timoşenko, din cadrul administraţiei prezidenţiale ucrainene, nouă persoane, între care și o adolescentă de 15 ani, și-au pierdut viața în urma atacului rusesc ce a lovit un bloc din Dnipro.

El a mai precizat că 37 de oameni au fost salvați de sub dărâmături până acum, inclusiv șase copii, în timp ce 64 de persoane rănite, între care și 14 copii, au fost transportate la spital.

Căutările și operațiunile de salvare continuau sâmbătă noapte, relatează CNN.

Bilanțul anterior difuzat de autorităţi menționa cel puțin cinci persoane ucise şi alte 27 rănite.

„Sunt deja cinci morţi, 27 de persoane au fost rănite şi spitalizate, între care şase copii”, a informat guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, pe Telegram, unde a postat imagini cu blocul în ruine.

Amintim că Rusia a lansat sâmbătă după-amiază un al doilea val de rachete asupra Ucrainei, forţând oamenii să se adăpostească în timp ce sirenele răsunau în toată ţara, la doar câteva ore după atacurile aeriene de dimineaţă, care au lovit infrastructura critică din Kiev şi al doilea cel mai mare oraș al țării, Harkov.

Atacuri ruseşti au vizat sâmbătă infrastructurile energetice şi strategice ucrainene din Harkov (nord-est) şi Liov (vest), au declarat oficiali ucraineni.

„Au fost întreruperi de urgenţă” după două lovituri împotriva infrastructurilor, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

La Liov, autorităţile au avertizat cu privire la întreruperi în furnizarea de apă şi electricitate.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat pe Twitter imagini cu urmările atacului rusesc din Dnipro:

___